بسم الله الرحمن الرحیم
در این پست محتوایی در خصوص مقایسه محیط و زبان های برنامه نویسی بیسیک ۴ اندروید و جاوا را آماده کرده ایم.
شاید شما هم بخواهید برنامه نویسی اندروید را شروع کنید و بخواهید بدانید که محیط مناسب برنامه نویسی اندروید که با آن شروع کنید، کدام است. در این پست می توانید مقایسه کامل و جامع بیسیک و جاوا را مشاهده و محیطی را برای برنامه نویسی انتخاب کنید.
مقایسه و توضیح ساده برای مبتدی ها:
اگر قبلا برنامه نویسی به هر زبانی کار نکرده اید و می خواهید از ابتدا شروع کنید، با بیسیک ۴ اندروید شروع کنید. چون بیسیک ۴ اندروید در همه موارد از جمله راه اندازی، توسعه و برنامه نویسی ساده و قابل فهم سریع می باشد و می تواند برای مبتدی ها مناسب باشد. اما در صورتی که با جاوا شروع کنید، بدلیل پیچیده بودن مباحث راه اندازی، کدنویسی و حجم بالای برنامه ها، از ادامه راه منصرف و زده می شوید.
اما اگر قبلا تجربه برنامه نویسی در زبان های سی شارپ، سی پلاس پلاس و زبان های مشابه جاوا را داشته اید، می توانید با جاوا برنامه نویسی را شروع کنید.
شاید شما نیز جزو آن دسته از دوستانی باشید که علاقمند به یادگیری برنامه نویسی اندروید هستند اما نمیدانند از کجا شروع کنند. پیشنهاد ما به شما محیط فوق العاده بیسیک۴اندروید است. بیسیک ۴اندروید به شما کمک میکند در زمان کوتاهتری برنامه نویسی را یادبگیرید و در عین حال از قدرت و سرعت برنامه شما چیزی کاسته نشود.
سوالی که در ابتدا ذهن خیلی از کارآموزان را به خود مشغول میکند این است که چرا بیسیک۴اندروید؟ چرا به سراغ جاوا نرویم؟ پیشنهاد ما به شما محیط بی نظیر بیسیک۴اندروید است و اما چرا این محیط؟ جواب را بصورت خلاصه در ذیل آورده ایم:
برخی مزایا و معایب بیسیک ۴ اندروید
مزایا:
-
سادگی یادگیری: همانطوری که از اسم بیسیک پیداست یادگیری این زبان بسیار آسان است. البته این آسان بودن نسبت به بقیه زبانهای برنامه نویسی است و الا بیسیک هم نیاز به تمرین دارد. اما چون شی گرایی کمی در این زبان بکار میرود شما خیلی سریع تر از زبانهای دیگر به آن تسلط پیدا میکنید. شاید بصورت کاملا تخمینی بتوان گفت یک پنجم زمان یادگیری جاوا از شما وقت میگیرد.
-
سرعت اجرا: سرعت اجرای برنامه ها مثل برنامه های نوشته شده با جاوا است. اگر با فون گپ یا برخی زبانهای دیگر برای اندروید برنامه نویسید سرعت اجرا همانند برنامه های نوشته شده با جاوا نیست. چون کدها در زمان اجرا به کدهای جاوا تبدیل میشود. در بیسیک۴اندروید همزمان با ساخته شدن فایل خروجی تمام کدها به زبان جاوا تبدیل میشود در نتیجه سرعت برنامه هیچ گونه کاهشی نخواهد داشت و کدی که در گوشی شما اجرا میشود کدجاوا خواهد بود نه بیسیک. به عبارت دیگر شما بیسیک مینویسید و جاوا تحویل میگیرید.
-
سرعت در برنامه نویسی: تعداد خط کدهایی که در بیسیک۴اندروید برای انجام یه کار نوشته میشود کمتر از تعداد خطهای انجام همان کار در جاواست. به همان میزان چون تعداد خطها کم میشود خطاها و باگها نیز کمتر میشود. همه اینها باعث سرعت بیشتر در برنامه نویسی میشود. به عنوان مثال میخواید یک فایل رو از یه مسیر به مسیر دیگر کپی کنید. در جاوا برای چنین کاری حدود هشت تا ده خط کد لازم است که همه اینها در بیسیک یک خط کد خواهد شد.
-
قدرت بیسیک۴اندروید: در بیسیک۴اندروید خیلی از کدها قبلا بصورت بسته بندی و با عنوان کتابخونه در اختیار شما هستند که شما رو از نوشتن خطهای بسیار زیاد برنامه نویسی راحت میکنند. اگر مجموعه کد مفیدی برای زبان جاوا باشد نیز میتواند آنرا به کتابخانه تبدیل کرد و بعد در بیسیک۴اندروید استفاده کرد.
-
حجم پایین و بهینه برنامه و فایلها: حجم بیسیک ۴ اندروید و داده های آن برای راه اندازی تنها کمتر از ۱۰ مگابایت می باشد و بدون اشغال فضا و دانلود حجم های طولانی، با حجم بسیار پایین می توانید محیط بیسیک ۴ اندروید را راه اندازی کنید.
-
راه اندازی سریع کتابخانه ها: کافیست کتابخانه های آماده را دریافت و در پوشه کتابخانه های خود کپی کنید. سپس با انتخاب هرکتابخانه در محیط بیسیک ۴ اندروید، به راحتی از آن استفاده کنید.
معایب:
-
بیسیک فور اندروید گاهاً دارای اشکالات و باگ های جزئی در کدنویسی است. چون کدهایی که ما در بیسیک فور اندروید می نویسیم در نهایت به زبان جاوا کامپایل می شود. بنابراین گاهی اشکالات جزئی ممکن است رخ بدهد که باعث آزار شما شود.
-
عیب دیگری که میتوان برای بیسیک۴اندروید ذکر کرد پولی بودن آن است. جاوا کاملا رایگان است اما بیسیک۴اندروید بخاطر خدمات بیشتری که توسط این زبان فراهم میشود نیاز به پرداخت هزینه دارد که البته همیشه بعد از یکی دو روز از ارایه نسخه جدید کرک آن نیز عرضه میشود و جای نگرانی نیست.
برخی مزایا و معایب جاوا
مزایا:
-
زبان بسیار باقدمت و قدرتمندی است که به عنوان زبان اصلی برنامه نویسی جاوا نیز انتخاب شده است.
-
آموزش ها، کتابخانه ها و سورس کدهای موجود برای اندرویداستودیو بسیار بیشتر است. و به اصطلاح دست و بال شما بازتر است.
معایب:
-
بخاطر شی گرایی زیاد زبان جاوا باعث شده یادگیری آن سخت باشد و برای نوآموز برنامه نویسی مناسب نباشد. متاسفانه این مشکل باعث شده خیلی از کسانی که تجربه قابل توجه برنامه نویسی نداشته اند با جاوا برنامه نویسی اندروید را شروع کنند و بعد از مدتی زده شوند.
-
کدنویسی در اندروید استودیو طولانی تر است.
سلام و خسته نباشید
آیا با بیسیک فور اندروید می توان یک اپلیکیشن چند فروشگاهی ایجاد کرد که کاربران اجناس خود را بفروش برسانند تقریبا مانند دیجی کالا؟
سلام.
بله امکان ساخت اینگونه اپلیکیشن ها در b4a نیز ممکن میباشد. همچنین در b4a این امکان وجود دارد که از کدهای جاوا نیز بتوان استفاده کرد و این ویژگی، باعث می شود که تقریبا هر اپلیکیشی که با جاوا قابل پیاده سازی است، با b4a هم قابل پیاده سازی یاشد.