احتمالاً قبلاً کدهای وضعیت HTTP را دیده اید که صفحه ای که می خواهید باز کنید بارگیری نمی شود. شاید با یک سرویس ۴۰۴ Not Found یا یک سرویس ۵۰۳ که به طور موقت در دسترس نیست مواجه شده اید. اما آیا می دانید این کدهای وضعیت فقط مربوط به خطا نیستند؟
در واقع، بیش از ۴۰ کد مختلف وضعیت HTTP وجود دارد. هر بار که روی مرورگر خود روی URL کلیک می کنید، یک سرور با یکی از این کدها به وضعیت HTTP پاسخ می دهد. و اگر شما صاحب یک وب سایت هستید (یا آن را مدیریت می کنید)، دانستن این کدها می تواند به شما در بهبود حضور آنلاین کمک کند.
از ارائه اطلاعات از API ها (اساساً هر سیستم تحویل داده مانند Google scraper) گرفته تا بهبود عملکرد SEO سایت شما، کدهای HTTP همه کارها را انجام می دهند. در زیر، دقیقاً خواهید دید که چرا کدهای وضعیت HTTP مهم هستند و اینکه چگونه می توانند به شما و تجارت شما کمک کنند. بیایید بفهمیم!
HTTP چیست؟
پروتکل انتقال ابر متن (HTTP) امکان ارتباط بین کلاینت ها و سرورها را در شبکه جهانی وب فراهم می کند.
کاربر معمولاً مرورگر وب شما است (به عنوان مثال Safari یا Chrome). با این حال، این می تواند چیز دیگری باشد، به عنوان مثال یک ربات که برای صفحه نمایه موتور جستجو صفحات را خزنده می کند.
ارتباطات پروتکل انتقال ابر متن چند مرحله (پروتکل) را دنبال می کند:
- کاربر درخواست HTTP را به سرور ارسال می کند
- سرور درخواست را دریافت می کند
- سرور درخواست را پردازش می کند
- سرور پاسخ HTTP را برمی گرداند
- کاربر پاسخ را دریافت می کند
بنابراین، فرض کنید می خواهید یک صفحه وب باز کنید. مرورگر شما درخواست HTTP را به سرور می فرستد و از مرورگر شما می خواهد سند HTML را که آن صفحه وب را تشکیل می دهد، واکشی کند.
این درخواست تجزیه و تحلیل می شود (شکسته می شود) تا انواع درخواست های فرعی ایجاد شود. به این ترتیب، یک درخواست برای یک تصویر خاص، دیگری برای یک قطعه متن و غیره درخواست می کند.
در انتهای دیگر وب سرور قرار دارد که درخواست را دریافت می کند و با ارائه سند HTML درخواستی پاسخ می دهد.
کد وضعیت HTTP چیست؟
در مثال ما از درخواست صفحه وب، سرور با کد وضعیت HTTP 200 OK همراه با سند HTML درخواست شده در پاسخ، پاسخ داده است.
البته، درخواستهای HTTP همیشه پاسخ یکسانی با موفقیت دریافت نمی کنند. و به همین دلیل است که کدهای مختلف HTTP مختلف وجود دارد.
کدهای وضعیت به پنج کلاس یا دسته مختلف تقسیم می شوند. هر کد وضعیت پاسخ HTTP از سه رقم تشکیل شده است. یک رقم برای گروه، دو رقم برای شناسایی بیشتر کد وضعیت منحصر به فرد. پنج کلاس عبارتند از:
- اطلاعاتی (۱۰۰-۱۹۹)
- موفقیت (۲۰۰-۲۹۹)
- تغییر مسیر (۳۰۰-۳۹۹)
- خطای کاربر (۴۰۰-۴۹۹)
- خطای سرور (۵۰۰-۵۹۹)
همانطور که می بینید، کدهای وضعیت HTTP بسیاری وجود دارد (و در اینجا ثبت رسمی همه کدها غیر ممکن است). با این حال، اگر فقط در حال مرور وب هستید، احتمالاً فقط با کد پاسخ وضعیت در گروه چهارم و پنجم مواجه خواهید شد.
یک مثال مشهور خطای ۴۰۴ Not Found است، به این معنی که سرور نمی تواند منبع درخواستی را پیدا کند. به عنوان مثال، وقتی می خواهید به یک URL که حذف شده است بروید، این خطا می تواند اتفاق بیفتد.
مثال متداول دیگر ۵۰۷ Gateway Timeout است که نشان می دهد سرور نمی تواند به موقع به درخواست پاسخ دهد. شاید این یکی را هنگام تلاش برای تهیه بلیط جشنواره در لحظه انتشار آن دیده باشید.
تعداد بسیار زیادی کاربر (افرادی که مایل به خرید بلیط هستند) در تلاشند به طور همزمان به سرور (وب سایت جشنواره) دسترسی پیدا کنند و سایت را با ترافیک بیشتر از آنچه تحمل می کند، غرق می کنند.
به همین ترتیب، هر کد وضعیت اطلاعاتی را درمورد درخواست کاربر از سرور به کاربر می دهد. و اگرچه مطمئناً وقتی می خواهید یک صفحه را باز کنید بسیار مفید است، با این دانش کارهای بیشتری می توانید انجام دهید.
سایر کاربردهای کدهای وضعیت HTTP
تصور کنید یک API در سایت شما خراب است بدون اینکه خودتان متوجه شوید. قبل از اطلاع از این موضوع، کاربران شما با شکایت از تجربه بد خود با سایت شما شروع به تماس با پشتیبانی کاربران می کنند.
یا شاید تعجب کنید که چطور ممکن است که با وجود محتوای بسیار جالب در سایت شرکت شما، در نتایج جستجو رتبه کمی کسب می کند.
در هر دو مثال، احتمال زیادی وجود دارد که کدهای وضعیت HTTP بتوانند کلید کشف (و رفع) مشکل باشند.
کدهای وضعیت HTTP و API ها
سایت شما از طریق API داخلی و خارجی قابل اجرا است که در ارائه ویژگی های مفید و عملکردهای اصلی به کاربر نهایی شما کمک می کند. از پردازش پرداخت ها گرفته تا جذب سرنخ ها، چنین عملکردهایی از طریق API ها کار می کنند و API ها با کدهای وضعیت HTTP نیز کار می کنند.
معنی این امر این است که شما می توانید API ها و کدهای وضعیتی را که آنها به مشتریان (کاربران سایت شما) برمی گردانند کنترل کنید تا در بالای خرابی های احتمالی باقی بمانید. دانستن معنای کدهای مختلف وضعیت HTTP به این معنی است که شما می توانید API را از طریق کدنویسی خود (در صورت داخلی بودن) اصلاح کنید یا API خارجی را در مورد این مسئله آگاه کنید.
کدهای وضعیت HTTP و SEO
موتورهای جستجو دارای ربات هایی هستند (به نام خزنده وب یا عنکبوت) که صفحات وب سایت شما را خزنده می کنند تا موتور جستجو بتواند آنها را فهرست بندی کند. چنین ربات هایی با پیگیری لینک های پیوندی به صفحات مختلف، از سرور درخواست می کنند تا صفحه را مشاهده کند. کدهای خاص وضعیت HTTP که توسط صفحات بازگردانده می شوند، از نظر ربات بر سلامت وب سایت شما تأثیر می گذارند.
فرض کنید یک ربات در سایت شماست، URL ای را دنبال می کند که در مقاله به آن پیوند می دهید، اما صفحه مدتی قبل حذف شده است. ربات در پاسخ خطای ۴۰۴ Not Found را دریافت می کند. از نظر ربات، چنین پاسخی ممکن است نشان دهنده ضعف سلامتی یک سایت باشد (البته نه همیشه). بنابراین اگر سایت شما دارای تعداد زیادی خطای ۴۰۴ باشد، ممکن است رتبه بندی سایت شما در موتور جستجو کاهش یابد.
متناوباً، هنگام حذف صفحه، به اندازه کافی هوشمند بودید که می توانستید ۳۰۱ Moved Permently Redirect را قرار دهید و در عوض URL را به یک صفحه وب جدید و زنده هدایت کنید. شما ربات را خوشحال کرده اید و به خزیدن خود ادامه خواهد داد.
و این فقط یک نمونه است. دانستن کدهای وضعیت HTTP و نظارت بر آنها در سایت خود (به عنوان مثال با استفاده از ابزارهای SEO مانند ScreamingFrog) می تواند به شما در بهینه سازی وب سایت و بهبود عملکرد SEO کمک کند.
نتیجه
اگرچه اکثر مردم فقط کدهای خطا را مشاهده می کنند اما در واقع کدهای وضعیت HTTP بیش از این موارد هستند.
دانستن نحوه شناسایی کدهای مختلف به این معنی است که می توانید از آنها به نفع خود در هنگام بهبود وب سایت خود استفاده کنید.
ترجمه و بازنویسی اختصاصی از لرن نیکو / منبع
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.